Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

De retinut! Atunci cand imprumuti pe cineva

Ai împrumutat pe cineva vreodată în viața ta? Cu siguranță! Ai simțit acea nesiguranță când, din bun simț ai împrumutat o persoană în care nu ai avut atât de multă încredere? Persoanele care împrumuta mult, sunt persoane care au un suflet mare, și care nu vor să rănească pe nimeni. Când cineva îți cere bani, te pune adesea într-o situație complicată. Când însă ajunge să îți ceară regulat bani, înseamnă ce acea persoană nu îți merită cu adevărat, dragostea, sau prietenia. Iată totuși câteva sfaturi și lucruri pe care să le ai în minte atunci când doresti să împrumuți pe cineva.

Analizează situația
Atunci când împrumuți un apropiat, trebuie să înțelegi cu adevărat gravitatea situației și să îți dai seama dacă merită sau nu să dai acei bani. Încearcă sa afli mereu adevăratul motiv pentru care ți se cer bani. Înainte să oferi banii, încearcă să îi oferi și alte soluții de a-și rezolva problema, deoarece, cerutul banilor este prima soluție care le vine în minte acestor oameni, atunci când panica intervine, și sunt disperați. De asemenea, asigură-te că știi trecutul acestor persoane, înainte să le împrumuți bani.

Discută termenii și condițiile
Lasă-ți emoțiile deoparte atunci când intervin banii. Comunică-i celui care îți cere, niște termeni și condiții înainte să îi dai bani. Discută toate aspectele, ca să nu rămână loc de interpretări. Nu uita să întrebi persoana pe care o împrumuți ce va face cu banii, înainte ca tu să o împrumuți. Nu întreba după aceea, încontinuu, ce va face cu banii pentru că nu vei provoca decât o eventuală ceartă. Atunci când împrumuți o sumă mare cuiva, fă-o cu documente, sau ar putea să îți pară rau mai târziu.

Nu te întinde mai mult decât îți e plapuma
Este un lucru frumos să împrumuți oamenii, să fii bun și să ii ajuți. Cu toate acestea, încearcă să nu oferi mai mult decât îți permiți, ca să nu ajungi la rândul tău să te împrumuți, doar ca să poți mânca sau să plătești vreo factură. Ai grijă ce sume împrumuți pentru că ai putea ajunge tu într-o situație disperată. Împrumută cât poți tu și încearcă să te gândești și la confortul familiei tale înainte să o faci, pentru că ar putea apărea neînțelegeri dacă nu te consulți cu ei sau dacă e vorba de o sumă prea mare.

Stabilește un termen limită
Mereu să stabilești o limită până când împrumuți acei bani, doearece dacă nu stabilești o dată fixă, s-ar putea să nu mai vezi acei bani. Dacă stabilești un anumit număr de zile nu înseamnă ca ai un suflet rău, înseamnă doar că acesta trebuie să respecte niște reguli dacă dorește bani de la tine. Încearcă de asemenea să stabilești o dată de returnare a banilor, reală, în funcție de sumă și de posibilități.

Să nu ai interese ascunse
Dacă împrumuți bani, mereu să o faci din suflet și din nevoia de a ajuta pe cineva, nu din nevoia de a rămâne datoare acea persoană. Dacă ajuți o persoană doar ca să o șantajezi în viitor s-ar putea să îți faci singur rău și să îndepărtezi atât acea persoană de tine, cât și altele.

Nu fă un obicei din asta
Deși îți dorești să ajuți pe toată lumea, încearcă să nu faci un obicei din asta întrucât ai putea ajunge într-o situație în care toată lumea să îți ceară și să nu le poți face față, respectiv să îi superi. Dacă împrumuti o persoană de mai multe ori, aceasta va pierde valoarea banilor deoarece va ști că oricât de mult cheltuie, va putea oricând să vină la tine și să îți ceară.


Apelează la martori
Nu împrumuta niciodata bani dacă nu este și o persoană neutră de față. Sunt șanse ca situația să degenereze și să ajungeți în instanță, iar acolo vei avea nevoie de un martor. De asemenea, și când îți primești banii înapoi asigură-te că aceleași persoane au fost de față, ca să știe toată lumea că întregul proces a decurs cum trebuia.

Un ultim sfat ar fi acela să încerci să îți ajuți cât mai mult aproapele. De multe ori un sfat poate valora mai mult decât toti banii din lume. Ajută aceste persoane care cer bani să devină mai organizate și să nu mai ajungă în acest tip de situații. Amintește-ți că în viață vei primi mereu înapoi, ceea ce oferi. Fii bun, dar păstrează-ți echilibrul.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: