Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

De ce tinerii obezi nu au prieteni


Un nou studiu realizat pe informatiile extrase de pe retelele de socializare ne spune ca tinerii care au o greutate medie, refuza sa accepte in grupul lor de prieteni si tineri obezi, supraponderali.

Profesorul David R. Schaefer, a concluzionat ca in urma tuturor studiilor si cercetarilor facute de colegii sai, tinerii nu doresc sa se faca de ras prin integrarea unui amic mai obez in gasca de prieteni, pentru a nu fi exclusi si a nu fi luati in ras de acestia. De asemenea, s-a constatat ca in marea majoritate a cazurilor, obezii erau prieteni adesea tot cu obezi, deoarece acestia erau singurii dispusi sa isi ofere prietenia si sa socializeze cu ei.

In general, spune psihologul, oamenii isi vor alege prietenii chiar si in functie de greutate, astfel ca grupurile de prieteni vor fi construite in functie de greutate dupa criteriile: cei slabi cu cei slabi, cei medii cu cei medii, iar cei obezi cu cei obezi. Aceasta nu este o regula stricta, intrucat mereu exista anumite exceptii, dar tendinta este de a nu-i accepta pe obezi in grupul de prieteni.

S-a constatat faptul ca obezilor nu le pasa de greutatea prietenilor lor si ca vor fi tentati de asemenea sa isi aleaga la randul lor prieteni mai putini grasi, dar intr-un final ajung sa fie respinsi si sa se imprieteneasca tot cu supraponderali. Psihologii sustin faptul ca prietenii au un rol important in psihologia copiilor, in special a celor obezi care tind sa fie mai depresivi in cazul in care nu au prieteni, lucru ce duce la o lipsa totala a respectului de sine si o ingrasare si mai mare. Fata de alti oameni care nu sunt sociabili, obezii au neaparata nevoie de prieteni ca sa isi mentina moralul ridicat, pentru ca acestia sunt predispusi problemelor de sanatate inca de la o varsta frageda.

Ceea ca va putem sfatui, este sa va hraniti copilul inca de mic, exact cat este suficient, dupa un anumit program pe care sa nu il incalcati prea des, si sa ii oferiti copilului prilejul de a se misca si a-si consuma energia. Intr-adevar, poate va ganditi ca un copil mic este mai dragut daca este mai grasut, dar va fi greu in viitor sa il motivati sa slabeasca daca acesta este obisnuit de mic, astfel. Nu trebuie sa exagerati si sa nu il hraniti ca sa fie slab, nicidecum, trebuie doar sa il hraniti exact cat este suficient si sa il lasati sa se joace, sa faca efort fizic. Un copil sanatos este un copil care mananca suficient si care face multa miscare.


Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: