Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum usturoiul iti poate imbunatati sanatatea

Iată câteva dintre motivele pentru care usturoiul este bun pentru tine.

- Usturoiul este antiviral și antifungic, ceea ce înseamnă că împiedică dezvoltarea ciupercilor și a micozelor. El a fost folosit de secole în multe remedii, datorită proprietăților sale antibacteriene. Alicina, care poate fi găsită în mare parte în usturoi, a demonstrat în timp ca previne și stopează apariția anumitor candide și ciuperci.

- Usturoul reduce nivelul colesterolului. Antioxidanții săi puternici previn efectele dăunătoare a radicalilor liberi, protejând arterele și apariția anumitor cicatrici.

- Usturoiul reduce tensiunea arterială. Este cunoscut faptul ca acesta are abilitatea de a face sângele mai subțire, lucru ce duce la scăderea tensiunii arteriale.

- Usturoiul ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este ideal pentru cei ce suferă de diabetul de tip 2.

- Usturoiul este delicios în combinație cu cartofi copți și salată de creson. Încercați măcar o singură dată acest meniu pentru a vă convinge.

- Usturoiul luptă cu răceala și gripa. Pe lângă că este delicios, acesta este ideal de pus în salate și supe atunci când sunteți răciți, și nu numai.

- Usturoiul previne multe tipuri de cancer, printre care putem enumera - cancerul de vezică urinară, cancerul de prostată, cancerul de sân, cancerul de colon și cancerul stomacal. Vitamina B6 pe care usturoiul o conține, și care ajută la întărirea sistemului imunitar dar și a creșterii eficiente a noilor celule, ajută la lupta împotriva cancerului.

- În folclor se spune că usturoiul ar ajuta la alungarea spiritelor rele, dar sunt surse care spun că acesta ajută și la ipotență. Sunt tratamente pe bază de usturoi care au demonstrat că acest aliment minune poate vindeca în timp prostata. Rezultatele variază totuși de la un caz la celălalt, așadar, înainte să mergeți la doctorul urolog vă recomandăm să consumați usturoi (nu și dacă mergeți la dentist totuși).


Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: