Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum sa previi obezitatea

Nu ai nevoie de vreun program de sală sau de vreo cură specială de slăbire ca sa nu devii o persoană obeză. Tot ce trebuie să faci este să fii cu capul pe umeri și să nu gândești pe termen scurt.

Chiar daca va fi vorba de multe kilograme, în cazul persoanelor ce sufera de obezitate, sau de 1-2 kilograme în cazul adolescentelor obsedate de cum arată, pierderea greutății este, din păcate, unul din principalele obiective in viață ale multor oameni. În timp ce unii oameni se preocupă de o carieră, de întărirea relațiilor cu cei dragi, de latura spirituală a vieții, alți oameni își petrec o mare parte din timp gândindu-se cum să slăbească, ceea ce este un lucru bun, dacă nu se exagerează.

În primul rând, obezitatea poate fi controlată prin autocontrol și ambiție. Din păcate, nu este încă inventată o pilulă care ne scapă de kilograme, astfel că va trebui să ne descurcăm cum putem. Ca să nu devenim obezi nu trebuie să ținem anumite regimuri alimentare sau să facem exagerat de mult sport, trebuie doar să avem o viață echilibrată și să gândim în perspectivă. Oamenii înțelepți recomandă să nu mâncăm niciodată mai mult decât ne trebuie. Atunci când vă este poftă pe ceva, renunțați pur și simplu la acel gând și controlați-vă, iar gandul va disparea. Trebuie să descoperiți că puteți trăi și fără să vă satisfaceți poftele sau capriciile. Oamenii sănătoși nu își satisfac toate aceste pofte și fac un minimum de efort, în mod regulat. Renunțați la mașină și faceți plimbări zilnice (dacă se poate, alături de un cățel pe care să îl scoateți la plimbare). Nu trebuie să faceți sport de performanță, dar trebuie să vă mișcați zilnic.

Dacă vă considerați o persoană obeză, trebuie să renunțați la dulciurile în exces și la pofte, iar în timp veți vedea ce ușor se poate trăi și fără acestea. Recomandăm o alimentație sănătoasă care să includă multe legume, fructe și cereale. Evitați dulciurile, sucurile și toate mâncărurile preambalate. Faceti exercitii in fiecare zi, orice tip de miscare, dar să fie în aer liber. Renunțați la viciile precum fumatul sau alcoolul, în cazul în care sunteți dependenți de acestea. In sfarsit, ca sa preveniti obezitatea trebuie sa faceti sport zilnic, sa mancati sanatos, sa ganditi echilibrat si sa nu cadeti prada ispitelor. Pentru a reusit toate acestea, trebuie sa va creati o vointa de fier, o ambitie puternica si sa va repetati in fiecare dimineata, dupa trezire: astazi voi slabi mai mult ca ieri, astazi voi duce o viata mai sanatoasa decat am dus ieri.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: