Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum sa ne protejam ochii pe timp de vara

Vara aduce o grămadă de probleme. Pe lângă transpirația nedorită, arsurile solare sau căldurile insuportabile, chiar și probleme de ochi. Vara este sezonul care poate afecta ochii într-un mod nedorit, iar dacă folosim cremă de plajă pentru a ne proteja pielea, de ce nu folosim ceva și pentru ochii noștri? Știați că ochii se pot infecta foarte ușor pe timp de vară, iar aceste infecții pot dăuna pe termen lung?

Alergii de ochi
Alergiile de ochi apar în special pe timpul verii. Temperatura crescută și poluarea ne pot afecta ochii și pot cauza mâncărimi, roșeață și senzații de arsură. Acestea îi afecteaza în general pe copii.

Conjunctivita
Aceasta este destul de obișnuită pe timp de vară. Se caracterizează prin roșeata ochilor, senzații de usturime și ochi umflați. Este recomandat tratamentul imediat pentru a preveni infecția și pentru a nu înrăutăți starea de sănătate a ochilor.

Ochi uscați
Aceștia sunt frecvenți în timpul verii datorită temperaturilor crescute și a vanturilor care usucă ochii și ii înroșesc, datorită lipsei de umezeală.

Expunere crescută la radiații UV
Cu cât petrecem mai mult timp în soare, cu atât mai tare pielea este expusa, dar radiațiile UV pot cauza chiar și condiții precanceroase pentru ochi.

Cum ne protejăm ochii?

- Purtați ochelari de soare care resping 100% radiațiile ultraviolete.
- Evitați lumina puternică a soarelui pe cât posibil.
- Dormiți de la șase până la opt ore pentru ca ochii dumneavoastră să se poată reface în mod natural.
- Faceți puțin sport cu ochii dumneavoastră. Mișcați-i în toate părțile pentru a-i pune puțin în mișcare.
- Umflăturile sau ochii roșii pot fi evitați dacă ne spălăm cu apă rece pe ochi, de câteva ori pe zi.
- Oferiți-le ochilor dumneavoastră puțin răsfăț din când în când, aplicând felii de castravete peste.
- Consumați mai multe mâncăruri naturale și sănătoase precum salatele verzi, fructele, morcovii și nucile. Adăugați toate acestea în dieta dumneavoastră zilnică.

Vezi si: Cum sa ai ochi mai sanatosi

Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: