Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum inveselesti un prieten trist

Așadar, cineva de care îți pasă foarte mult trece printr-o pasă proastă și chiar nu știi cum să înveselești acea persoană. Suferința sa se poate trage de la o despărțire, de la lipsa banilor, de la pierderea serviciului, motivele pot fi foarte multe, dar nu despre asta vom vorbi în acest articol, ci despre cum poți să înveselești un prieten trist.

1. Fii empatic, pe bune, nu te preface. Încearcă să te pui în locul lui și vezi cât de greu poate să fie, că să poți să îți dai seama într-o oarecare măsură, prin ce trece prietenul sau prietena ta. De obicei nu poți face prea multe ca să înveselești o persoană suparată, dar încearcă măcar să o asculți, acest simplu gest poate face minuni.

2. Pune întrebări. Trebuie să pui niște întrebări legate de subiectul pentru care acesta este trist, ca să fie sigur că nu vorbește cu un zid. Cand e vorba de oameni suparati, lasă-i tot pe ei să vorbească, dar pune-le anumite întrebări, ca să poata vorbi și să se descarce.

3. Oferă un sfat. Aici e cam greuț. Nu da sfaturi decât atunci când simți ca ar trebui să dai. Folosește-ți instinctul bine, altfel ai putea chiar să înrăutățești situația, în special deoarece persoanele supărate sunt mai sensibile și vulnerabile.

4. Fii sincer. Încearcă să fii sincer, dar politicos în același timp. Din moment ce ți-au spus ce au pe suflet și s-au deschis în fața ta, ar fi frumos să o faci și tu. Încearcă totuși să nu fii prea sincer încât să nu superi aceste persoane deja supărate, și mai tare.

5. Oferă ceva. Atunci când mergi să vizitezi o persoană supărată, du-te cu un cadou micuț, cu siguranță le vei ușura starea. O cutiuță de ciocolată sau ceva dulce în general funcționează, încearcă totuși să nu mergi cu un cadou total deplasat care ar putea să înrăutățească situația, amintește-ți că această persoană nu are nevoie momentan de glume. Așadar, oferă-i un dar omului supărat și cu siguranță vei vedea că vei primi înzecit.


Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: