Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Beneficiile busuiocului

Busuiocul este cunoscut în toată lumea și poate fi găsit, astăzi, în orice țară a lumii. Cu toate acestea, el este originar din Asia și Africa. Deși este foarte cunoscut pentru savoarea sa, busuiocul are și beneficii pentru sănătate, de care nu știați.

Busuiocul conține o serie de uleiuri bogate în componenți fenolici dar și în polifenoli precum flavonoidele sau antocianinii care sunt foarte utili pentru sănătatea noastră.

E-beta-cariofilena din această plantă este utilă atunci când dorim să tratam artrita sau bolile intestinale. De asemenea, este cunoscut faptul că frunzele de busuioc ajută la îmbunătățirea memoriei. Busuiocul este util și în cazul pacienților cu febră, acesta calmând-o.

Busiocul este extrem de util și în cazul pacienților care suferă de tuse. Poate că nu știați, dar busuiocul este un ingredient de bază în majoritatea siropurilor și expectoranților care sunt în momentul de față pe piață. Acesta este foarte bun în cazul bronșitei, gripei sau a problemelor de astm. Mestecatul frunzelor de busuioc este un lucru foarte util și în sezonul cald, deoarece ofera corpului o senzație răcoritoare. Dacă aveți gâtul inflamat vă recomandăm să adăugați câteva frnze de busuioc în apă caldă și apoi să faceți gargară.

Studii recent mai spun că sucul de busuioc, aflat în combinație cu mierea produce un amestec care ajută în eliminarea pietrei de la rinichi.

Dacă sunteți o persoană stresată, vă recomandăm să mestecați câteva frunze de busuioc în fiecare zi. Acesta elimină stresul și e cunoscut pentru faptul că purifică de asemenea și sângele, dacă este consumat zilnic.

Busuiocul este util și în tratarea ulcerului sau a infecțiilor, dacă mestecarea frunzelor se face zilnic.

Suferiți de migrene? Aveți dureri cumplite de cap și pastilele nu vă ajută? Luați câteva frunze de busuioc și faceți din ele o pastă, apoi adăugați lemn de santal în această pastă pe care să o aplicați ulterior pe frunte. Durerea va scădea iar dumneavoastră va veți putea continua activitățile zilei, în voie.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: