Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7 afirmatii care iti vor intari psihicul

Oamenii puternici din punct de vedere psihic, nu s-au nascut asa. La fel ca și tine, și ei au fost nesiguri pe ei. Pentru a-ți clădi o anumită încredere de sine, încearcă să îți amintești mereu aceste șapte afirmații care îți vor întări psihicul.

1. Nimic nu mă doboară
Oamenii puternici din punct de vedere psihic nu lasă nimic să îi doboare din punct de vedere emoțional. Este normal să te superi uneori, dar nu lăsa nicio emoție să îți fure bucuria. Cel mai bun exemplu este Stevie Wonder, care era un pianist excepțional, deși era orb, iar Thomas Edison a inventat becul, deși a eșuat de mii de ori înainte. Așadar, chiar crezi că nu poți realiza ceea ce ți-ai propus? Poți!

2. Eu imi conduc singur viața
Oamenii puternici emoțional nu vor da niciodată vina pe alți oameni pentru insuccesele lor. Este normal să greșim uneori, până la urmă suntem oameni și doar Dumnezeu este perfect, însă trebuie să ne acceptăm propriile greșeli și să mergem mai departe. Unii oameni nu realizează cât sunt de puternici și își plâng de milă, în loc să treacă peste, și să meargă mai departe. Niciodată să nu îți plângi de milă, ci să iei totul în propriile mâini și să mergi mai departe!


3. Am puterea să aleg
Oamenii puternici emoțional nu se plâng când trebuie să ia o decizie. Este foarte bine să ne organizăm viața pe baza unui plan care să includă variabile. Nu este însă normal să tratăm totuși lucrurile banale (precum cu ce o sa mă îmbrac mâine) cu prea multă importanță, ca și cum acestea ar fi decizii care ne pot schimba viața radical.

4. Dacă eu nu cred în mine, de ce să o facă alții?
Cei puternici din punct de vedere mental nu își pun la îndoială capacitățile. Este firesc să căutăm mereu cunoștințe în persoanele care dețin mai multe informații decât noi, dar nu trebuie să fim descurajați de fiecare problemă care ne apare în cale. Dacă ne punem la îndoială cunoștințele și capacitățile, nu vom reuși să facem nimic, însă dacă credem în noi și ne bazam pe intuiția noastră, vom deschide mai multe cai si posibilități decât ați crede.

5. Ca să pot avea grijă de alții, trebuie mai întâi să am grijă de mine.
Dacă dorești ca cei din jurul tău să se poată descurca, va trebui să știi să ai grijă de tine. Nu lăsa toate problemele altora să te afecteze și pe tine. Gândește-te la copiii tăi, dacă ei văd că tu încerci să ai grijă de toată lumea dar te negjliezi pe tine, ei de ce ar trebui să se îngrijească de ei? De ce ar trebui să le pese de sănătatea lor?

6. Obiectivul meu este important, deoarece...
O persoană puternică mental, nu va urma un obiectiv doar de dragul de a-l urma. Trebuie să existe motivații ascunse, mereu. Spre exemplu, dacă dorești să slăbești, nu vrei să o faci doar din dorința de a slăbi, ci o faci deoarece dorești să arăți mai bine și să acumulezi mai multă încredere în tine.

7. Viața este ca un joc video. Pot să reiau mereu de unde am rămas
Oamenii puternici nu vor renunța niciodată la visele lor doar pentru că au dat peste un obstacol. Oamenii puternici vor continua mereu de unde au rămas și nu se vor da bătuți până nu vor reuși. Nu toate ideile sunt bune și nu tot timpul ne va reuși ceea ce ne-am propus, dar trebuie să mergem mai departe. Fiecare om de succes a eșuat de câteva ori bune, până să reușească. Succesul tău nu depinde de acțiunile inițiale pe care le iei, ci de abilitatea de a improviza pe parcurs.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: