Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

4 motive ca sa renunti la paine

PẤINE, pâini, s. f. 1. Aliment de bază al omului, preparat dintr-un aluat de faină (de grâu, de secară etc.) și ingrediente, afânat prin fermentația drojdiei, frământat cu apă și copt în cuptor.

Acum ca stim exact cum sta treaba, sa trecem la discutii mai serioase.

Chiar dacă o folosim la sandwichuri, felul unu, doi, sau altele, trebuie să recunoaștem că ne place să mâncăm pâine. Cu toate acestea, pâinea nu e chiar cel mai sănătos aliment din câți există. Iata câteva motive pentru care ar trebui să renunți la pâine.

Nu are suficienți nutrienți
Spre deosebire de alte alimente, pâinea, în special cea albă, este foarte săracă în nutrienți. De asemenea, nu vă oferă fibra de care aveți nevoie și practic, aceasta nu contribuie cu nimic la organism, doar vine... și se duce. Chiar dacă pâinea făcută din grâu este puțin mai gustoasă, vă recomandăm să treceți pe pâinea cu cereale, dacă nu puteți să renunțați deloc la pâine.

Conține mult prea multă sare
Majoritatea pâinilor pe care le cumpărați de la supermarket conțin foarte multă sare. Cu siguranță că o singură felie de pâine nu va face prea mult rău, dar totuși, mai bine vă faceți pâinea acasă sau cumpărați pâine facută în casă, de la țară.

Îngrașă
Asta probabil o știați deja dar era nevoie să o precizăm. Dacă mâncați prea multă pâine, cu siguranță veți crește în greutate datorita zahărului și a conservanților pe care aceasta le conține. Consumul moderat este în regulă, mai ales dacă o mâncați alături de ceva cât de cât sănătos.

Nu ține de foame
Oricât v-ați dori să fie așa, pâinea nu ține de foame pentru că nu are niciun tip de nutrient care să vă rezolve foamea, așadar, trebuie să rețineți că dacă doriți să vă săturați foamea, pâinea nu este soluția.


Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: