Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum telefoanele ne afecteaza somnul


Stiati ca acea lumina albastra pe care telefonul dumneavoastra o emite noaptea, da creierului semnalul fals ca este dimineata si ca trebuie sa va treziti?

Va recomandam ca pe timp de noapte sa va opriti telefoanele, tabletele sau laptopurile care emit o asemenea luminita, pentru a putea avea un somn mai odihnitor. De asemenea, trebuie sa fiti atenti pentru ca lumina albastra o pot emite si anumite televizoare, routere, incarcatoare sau receivere.

Cercetatorii sustin ca din punct de vedere biologic, noi simtim ca este dimineata atunci cand luminite albastre ne stimuleaza. De exemplu, spre deosebire de dimineata, seara este predominanta culoarea rosie, care da semnale corpului ca trebuie sa dormim. Lumina rosie face asta prin interactiunea cu proteina numita melanopsina (din engleza) care poate fi gasita in ochiul uman.

"Atunci cand lumina stimuleaza acea proteina, celulele trimit semnalul creierului ca ar fi timpul sa dormim." spun cercetatorii.

Lumina albastra pe de alta parte, spune ca e timpul sa ne trezim, astfel daca avem luminite rosii la anumite dispozitive este in regula, dar daca acestea emit o lumina albastra, ar fi cazul sa le oprim.


Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: