Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Beneficiile de a avea un animal


Animalele sunt niste creaturi frumoase atat la suprafata cat si la interior. Sufletele lor sunt pure si simt aceleasi lucruri ca si noi: iubire, frica, foame, tristete, durere. Animalele sunt langa tine la nevoie, si reprezinta un companion, o protectie, o nadejde si iubire fara limite.

Nu numai ca un animal iti va imbunatati considerabil sanatatea, dar si din punct de vedere psihic acestea ajuta omul. Prezenta unui animal in preajma noastra ne ajuta sa ne relaxam. Mai jos aveti prezentate cateva motive pentru care un animal ar fi necesar in viata dumneavoastra, in casa dumneavoastra.

Chiar daca stapanii de caini sunt niste oameni foarte sanatosi in general, animalul dumneavoastra nu trebuie sa fie neaparat un caine. Chiar si privitul pestilor intr-un acvariu poate sa va reduca tensiunea musculara si sa va relaxeze. In general stapanii de animale sufera prea putin de depresie spre deosebire de cei care nu detin niciun animal.
In urma unui studiu, s-a constatat ca o treime din diabetici care detin animale (in mare parte caini dar si caini, pisici sau iepuri) au sesizat schimbari comportamentale ale animalului atunci cand nivelul lor de zahar din sange a scazut.
Se stie ca stapanii de animale au tensiunea mult mai mica in situatii tensionate, stresante, agitate, decat cei care nu au animale. De multe ori, doar privind un animal va puteti calma.
De asemenea, stapanii de animale au colesterolul mult mai mic decat cei care nu detin animale. Cei care au suferit infarcturi si detin animale, ajung sa traiasca putin mai mult decat cei ce nu au animale.
S-a constatat si ca batranii peste 65 de ani fac mult mai putine vizite la doctor, spre deosebire de cei care nu detin niciun animal.

Credeti sau nu, animalele pot fi cel mai bun medicament, mai ales cand o persoana sufera de migrene sau alte dureri de acest gen.

Poate va intrebati de ce un animal va influenteaza atat de mult sanatatea, ei bine acestia va influenteaza starea psihica de fapt, iar de acolo pleaca cele mai multe boli de fapt.
Persoanele care detin pisici au o sansa mult mai scazuta (cu 30%) sa faca un infarct.

Se stie desigur si faptul ca micutii ce cresc alaturi de un animalut in casa ajung sa dezvolte un sistem imunitar mult mai bun, de asemenea animalele responsabilizeaza copiii. Animalele sunt benefice si copiilor ce sufera de autism sau care sufera de ADHD.


Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: