Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Secretul longevitatii a fost descoperit

Un studiu realizat de o comunitate din California de Sud ne dezvaluie cativa factori despre cum am putea trai mai mult.

Cateva dintre descoperiri nu sunt atat de uimitoare, spre exemplu: fumatul scurteaza evident viata, iar nefumatorii traiesc mai mult. Cu toate acestea, vitaminele nu prelungesc viata, insa kilogramele in plus, da.

Dr. Claudia Kawas de la Universitatea din California, a tras anumite concluzii dupa ce aproximativ 14.000 de oameni au participat si au raspuns la intrebarile puse in chestionarele formulate de ea. Intrebarile erau despre dieta, activitati, vitaminizare dar si istoricul medical.

Dupa ce a primit 6 milioane de dolari de la Institutul National de Sanatate, ea impreuna cu echipa ei au inceput sa caute prin dosare, punand intrebari si raspunzandu-si la toate. "Cine a murit si cand? Cine a trait mai mult de 90 de ani?" Au observat ca aproximativ 1600 de persoane au trait peste 90 de ani, dintre cei examinati.

De asemenea, doctorul a constatat ca cei care faceau exercitii constant si zilnic, au trait mai mult decat cei care nu faceau miscare nici macar 15 minute pe zi. Cei care erau activi din punct de vedere social, aveau prieteni, participau la jocuri de societate, la cluburi de carte, au dus o viata mai lunga.

Aceasta a abordat si tema obezitatii, afirmand ca aceasta este nesanatoasa la orice varsta. Cu toate acestea, a descoperit ca batranii care aveau o greutate putin peste medie, sau chiar medie, au trait mai mult decat cei care nu aveau greutatea ideala si erau prea slabi. Vitaminele de asemenea nu au afectat longevitatea, dar alcoolul da. Cei care au consumat zilnic 1-2 bauturi alcoolice au avut o sansa cu 10-15% mai mare sa traiasca mai mult decat cei care nu au consumat deloc alcool.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: