Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Proprietatile magice ale mentei

Menta este o planta incredibila care ofera bomboanelor un gust bun si racoritor. Menta se foloseste in cazul multor alimente de zi cu zi, care sunt menite sa ne improspateze respiratia dar si sa ne racoreasca (pasta de dinti, guma de mestecat).

Poate ca nu stiati, dar exista aproximativ 25 de specii diferite de menta, iar menta pe care o cunoasteti este de fapt un hibrid intre Menta Acvatica si Menta Creata. Menta are frunze de tip verde-violet iar menta creata are frunze de tip verde-gri. Lasand la o parte culorile, menta are proprietati ce pot face minuni sanatatii.

Poate calma stomacul
In lumea cercetarilor medicale, repetate experimente au demonstrat proprietatile uleiului de menta de a calma iritatiile intestinului, incluzand indigestia, dispepsia dar si spasmele de colon. Aceste proprietati de vindecare ale mentei sunt legate de faptul ca aceasta relaxeaza muschii. Odata ce muschii ce inconjoara intestinul se relaxeaza, sunt sanse mai ca spasmul sau indigestia sa apara. Mentolul este responsabil pentru aceste minuni care va calmeaza stomacul.

Potential agent anti-cancer
Interestul in menta s-a extins mai mult decat lumea isi putea imagina vreodata, astfel, s-a demonstrat ca alcoolul de perilil ce poate fi gasit in uleiul de menta, are capacitatea de a opri cresterile pancreatice, mamare, sau de ficat. De asemenea, mai protejeaza si de la formarea cancerului de colon, piele si plamani. Aceste studii au fost efectuate pe animale si inca nu au putut fi demonstrate si pe oameni, dar se va ajunge probabil si acolo. -> 6 schimbari pentru a reduce riscul de cancer

Ulei antimicrobian
Uleiul de menta opreste de asemenea si inmultirea anumitor bacterii. Printre bacteriile despre care vorbim, se numara si Helicobacter pylori, Salmonella, Escherichia coli dar si stafilococul auriu. De asemenea, opreste si cresterea anumitor tipuri de ciuperci.

Respiratie mai usoara
Menta contine o substanta numita acid rozmarinic, care e benefic in cazul pacientilor ce sufera de astm. Este demonstrat stiintific ca acest acid blocheaza productia chimicalelor pro-inflamatorii cum ar fi leucotrienele. Imbunatateste si productia protaciclinei care ajuta la o respiratie mai usoara. Extractul de menta s-a demonstrat a fi foarte eficient in problemele de tip nazal.

O sursa bogata de nutrienti traditionali
Este bine stiut ca menta ofera o gama larga de nutrienti traditionali. Ea este o sursa buna de mangan, cupru si vitamina C. Vitamina C joaca un rol mare in scaderea riscului de cancer colorectal. Multe studii au aratat o legatura intre cresterea nivelului de vitamina C din corp si descresterea riscului de cancer colorectal. Vitamina C de asemenea poate descreste riscul de cancer sau tumoare de colon cu pana la 40%.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: