Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

5 mituri vegetariene distruse

Mit: Vegetarienii nu obtin suficiente proteine
Intr-adevar, era un timp cand nutritionistii erau de acord cu asta, dar nu si acum. Vegetarienii obtin suficiente proteine din fructe, legume si cereale. Ce nu obtin ei este fix cantitatea excesiva, pe care ar fi obtinut-o din carne.

Mit: Vegetarienii nu obtin suficient calciu
Acest mit se aplica doar vegetarienilor care au scos laptele din dieta lor. Toata lumea a ajuns sa creada acest mit, pornind de la faptul ca singura sursa buna de calciu ar fi laptele sau branza. Intr-adevar, laptele ofera o sursa consistenta de calciu, dar si legumele verzi, precum salatele, ofera o sursa considerabila de calciu. Adevarul e ca vegetarienii sufera mai putin de osteoporoza pentru ca al lor corp asimileaza mai usor calciul fiindca mananca mai usor si mai sanatos in timpul digestiei.

Mit: Dietele vegetarienilor nu sunt echilibrate, motiv pentru care isi risca sanatatea cu principiile lor
In primul rand, dieta unui vegetarian este echilibrata. Are suficienti carbohidrati, proteine si grasimi. Pe langa acestea, sursa lor de hrana (plantele) au o sursa mai mare de micro nutrienti decat carnea. Consumatorul obisnuit de carne consuma mult mai putine legume intr-o zi normala si de cele mai multe ori, niciun fruct. Daca un consumator de carne va consuma legume, cele mai mari sanse sunt ca acea leguma sa fie fix cartoful. Asadar, termenul de "echilibru" consta in ochiul fiecarui om.

Mit: O dieta vegetariana este in regula pentru un adult, dar copiii au nevoie sa se dezolte cum trebuie
Acest mit afirma ca proteinele din plante nu sunt la fel de bune si consistente precum cele din carne. Adevarul e ca, proteina este proteina. Este facuta din amino acizi, iar copiii au nevoie de 10 amino acizi esentiali pentru a se dezvolta corespunzator. Acesti amino acizi sunt la fel de usor de gasit in plante, cat si in carne.

Mit: Oamenii sunt facuti pentru a consuma carne
Chiar daca oamenii sunt capabili sa digere carnea, anatomia umana prefera o dieta bazata pe plante. Sistemul nostru digestiv este similar animalelor care consuma doar plante si fructe, fiind diferit de cel al carnivorelor. Argumentul cum ca oamenii ar fi carnivori, vine de la faptul ca avem canini, dar uitam ca desi multe animale au canini, acestea nu consuma carne. Daca oamenii ar fi construiti pentru a consuma carne, nu am mai suferi de boli de inima, cancer, diabet si osteoporoza.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: