Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Relatiile actuale nu mai dureaza la fel de mult ca pe vremuri

Relatiile actuale nu mai dureaza la fel de mult ca pe vremuri. In timp ce este deja cunoscut ca nerespectarea spatiului personal poate avea un impact dezastruos asupra unei relatii, expertii sunt de parere ca acesta nu este singurul motiv de despartire.


Conform psihologilor, motivele pot varia de la infidelitate, la pierderea interesului si pana la gasirea altei persoane mai potrivite.

Cariera pe primul plan
Kamimi Indrakumar, consilier marital, este de acord ca in medie, durata unei relatii moderne a scazut considerabil. “Societatea actuala are un impact urias asupra relatiilor. Cuplurile vor sa aiba intalniri pentru mai mult timp, iar casatoria nici nu mai este luata in considerare,” spune ea.
Iesitul la intalniri nu mai trebuie neaparat sa conduca la o casatorie, intrucat prioritatile s-au schimbat. Dupa parerea Malavikai, o tanara de 26 de ani, “In ziua de azi, cuplurile vor sa se distreze si casatoria intra in discutie mult mai tarziu.” Tinerii sunt prea ocupati urmandu-si visele si facand o cariera. “Voi avea in curand 27 de ani si nu m-am gandit inca la casatorie,” adauga ea. Malavika a avut o relatie de 3 ani, careia i-a pus capat cand a primit o slujba in strainatate.

Viata virtuala
Indrakumar considera ca, “In afara carierei, si viata virtuala poate fi un factor in numarul mare al despartirilor. Nimic nu mai este personal acum si multe cupluri se instraineaza pentru ca isi schimba prea des statusurile online.” Ea sustine ca acest lucru duce la o lipsa a comunicarii. “Varietatea optiunilor pentru statusurile relationale este de asemenea un indiciu. Nu exista doar ‘singur’ sau intr-o relatie’.  Avem, de asemenea, si optiunea ‘e complicat’,” spune ea.

O persoana mai potrivita
Kavitha s-a despartit de prietenul ei de trei ani si jumatate pentru ca, spune ea, a gasit pe altcineva cu care simte ca poate fi mai fericita.
“Nu sunt mandra de ce am facut, dar care este scopul in a fi cu cineva care stii ca nu este potrivit pentru tine?” intreaba ea.
Kamini explica, “Astazi, oamenii nu isi sacrifica fericirea doar pentru ca sunt intr-o relatie. Definitia iubirii in societatea moderna s-a schimbat mult.  Daca cineva gaseste un barbat sau o femeie mai potrivita, cu care simte ca poate fi mai fericit, atunci incep o noua relatie.”

Pierderea interesului
Varsha K, un psiholog, isi da cu parerea “ Varsta ne face sa ne regandim deciziile. Un cuplu care s-a indragostit in timpul scolii sau al facultatii, descopera lumea pe parcurs si in multe cazuri, dupa trei-patru ani, descopera ca sunt persoane diferite.” Poate inca tii la partenerul tau, dar nu mai esti indragostit de el. Acest caz este din ce in ce mai frecvent.

Infidelitatea
Cuplurile din ziua de azi nu suporta infidelitatea si nu o pot accepta. “ Nu conteaza dragostea, sau durata relatiei daca unul dintre parteneri a fost infidel,” spune Padma Narayan, o studenta la arhitectura. Este vorba de inselat, de pierderea increderii si este ceva care nu mai poate fi refacut.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: