Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

5 locuri de vizitat, inainte sa dispara


Un nou trend este la moda in ceea ce priveste destinatiile exotice, si anume: vizitarea locurilor ce in curand au sa dispara.

Aceste 5 locuri superbe vor disparea in curand, datorita poluarii si a schimbarii de clima. Daca aveti in plan una din acestea, va sfatuim sa le vizitati cat mai curand.


MaldiveCunoscutul arhipeleag format din 1190 insule de coral este renumit pentru plajele-i superbe dar si pentru scufundari. Cu toate acestea, se afla din pacate doar cu cativa metri deasupra nivelului marii, motiv pentru care in curand totul va fi inghitit de ape, datorita incalzirii globale.


Insula MajuliCea mai mare insula situata pe un rau, din India, este localizata pe Brahmaputra, in Assam. Bucata verde de uscat atrage in fiecare iarna foarte multe pasari migratoare. Este renumita pentru traditiile si festivalurile unice. Din pacate, insula se micsoreaza in fiecare an, datorita coroziunii solului, fenomen cauzat de curentii raului.


Marea Moarta


Singurul loc din lume unde poti sa plutesti fara sa fie nevoie sa inoti, Marea Moarta, este de fapt un lac. Apa acestui lac este de zece ori mai sarata decat apade mare, si se crede ca acesta contine minerale ce ajuta la insanatosire. In ultimii 40 de ani, s-a micsorat cu o treime,  ca marime, iar ca adancime, cu cateva zeci de metri. Asta se datoreaza datorita devierii raului Jordan, singura sursa de apa a lacului.

Muntele Kilimanjaro


Cel mai inalt munte din Africa este un vulcan inactiv care este faimos in toata lumea. Odata ajuns in varful acestuia, poti vedea frumusetile inconjuratoare. In ultimul secol, ghetarii acestuia s-au micsorat cu mai mult de 80% iar in urmatorii zeci de ani vor disparea cu siguranta, odata cu muntele.

Arcticul


Polul Nord este cunoscut pentru peisajele superbe si pentru incredibilele iceberg-uri. E cunoscut si pentru Aurora Boreala dar si pentru faimosii ursi polari. Din pacate, aici se vede cel mai tare incalzirea globala intrucat ghetarii se topesc, punand in pericol pinguinii imperiali, dar si afectand intreg egosistemul din jur si nu numai, chiar al planetei.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: